De druiven voor deze wijn worden in verschillende rondes geoogst tussen begin en half september. Na een zachte persing fermenteert het sap in nieuwe houten vaten bij een gecontroleerde temperatuur van 16 °C. Vervolgens rijpt de wijn nog 4 maanden in het vat na fermentatie, voordat hij wordt gebotteld.
Deze wijn is aromatisch en complex, met tonen van gekonfijt fruit, gedroogde abrikozen, witte bloemen, eiken en geroosterde amandel. Hij heeft een elegante structuur met goed fruit, milde zuren en een subtiele amandelbitterheid in de afdronk. De afdronk is lang en zacht met een hint van hout.
Perfect te combineren met rijke visgerechten, schaaldieren, blank vlees en gevogelte, salades, pasta's, risotto's, groentegerechten zoals asperges en gegrilde courgette, antipasti, en milde en romige kazen.
Specificaties | |
Land: | Italië |
Regio: | Campania |
Producent: | Luigi Maffini |
Stijl: | Wit |
Type: | Droog |
Druivenras(sen): | Fiano |
Vintage: | 2022 |
Volume: | 75cl. |
Alc %: | 14,5% |
Keurmerk: | Biologisch gecertificeerd |
Allergenen: | Bevat sulfieten |
Luigi Maffini
In 1970 plantte de vader van Luigi de eerste wijngaard in Castellabate, waar hij samen met zijn vrouw Raffaella begon aan de reis die hun wijngoed zou vormen. Gelegen op de top van een kleine heuvel in Giungano, 350 meter boven de zeespiegel, biedt de wijnmakerij een adembenemend uitzicht over de zee en de wijngaarden, die voornamelijk zijn aangelegd op kalksteenmergel. Het jaar 1996 markeerde de geboorte van hun eerste wijn, 'Kratos', het verwezenlijken van hun langgekoesterde droom.
Het wijngoed, slechts anderhalf uur ten zuiden van Napels, wordt omgeven door een landschap van zachte heuvels, diepe valleien en uitgestrekte wijngaarden en olijfgaarden, die zich weerspiegelen in de azuurblauwe golven van de Tyrrheense Zee.
Luigi en Raffaella beschouwen zichzelf als hoeders van de biodiversiteit in het gebied en putten dagelijks inspiratie uit de natuurlijke schoonheid om hen heen. Al hun beslissingen zijn gericht op het beschermen van het land en het tot uiting brengen van de unieke kenmerken van het terroir. De wijnmakerij is opgericht met duurzaamheid in gedachten, met biologische druiventeelt, het gebruik van hernieuwbare energie en regenwaterrecycling. Met een diepgaand respect voor de natuur creëren ze prachtige wijnen van lokale druivenrassen zoals Fiano en Aglianico, die uitstekend samengaan met gastronomische gerechten en het potentieel hebben om in de loop der jaren te rijpen.
De naam Pietraincatenata, wat in het Italiaans "geketende rots" betekent, onthult een betoverende legende uit het kleine dorpje bij Giungano. Hier, hoog boven op de berg, lijkt een imposante rots alsof hij elk moment naar beneden kan vallen. Maar de legende vertelt ons dat deze rots op magische wijze aan de berg is vastgeketend, een symbool van eeuwige verbondenheid met het land.
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review