De druiven voor deze wijn worden in de laatste week van september geoogst. Na het ontstelen en persen ondergaan ze een maceratie van ongeveer 6 dagen in roestvrijstalen tanks. De fermentatie vindt plaats bij een gecontroleerde temperatuur van 25°C. Na fermentatie rijpt de wijn nog enkele maanden in gebruikte Franse eikenhouten vaten van 228 liter voordat hij wordt gebotteld. De flessen blijven minimaal nog een jaar in de kelder voordat ze worden verkocht.
De wijn heeft een geurig karakter met een kruidige ondertoon, rijp rood fruit en zwarte kersen. In de smaak komen lichte specerijen, rijp rood fruit en een subtiele toets van eiken naar voren. De afdronk is fris en kruidig met rijpe tannines.
Perfect te combineren met lichte roodvleesgerechten, kalfs- en lamsvlees, Iberico, eend, stoofgerechten, pasta ragu, risotto's en paddenstoelengerechten.
Specificaties | |
Land: | Italië |
Regio: | Campania |
Producent: | Luigi Maffini |
Stijl: | Rood |
Type: | Droog |
Druivenras(sen): | Aglianico |
Vintage: | 2022 |
Volume: | 75cl. |
Alc %: | 13,5% |
Keurmerk: | Biologisch gecertificeerd |
Allergenen: | Bevat sulfieten |
Luigi Maffini
In 1970 plantte de vader van Luigi de eerste wijngaard in Castellabate, waar hij samen met zijn vrouw Raffaella begon aan de reis die hun wijngoed zou vormen. Gelegen op de top van een kleine heuvel in Giungano, 350 meter boven de zeespiegel, biedt de wijnmakerij een adembenemend uitzicht over de zee en de wijngaarden, die voornamelijk zijn aangelegd op kalksteenmergel. Het jaar 1996 markeerde de geboorte van hun eerste wijn, 'Kratos', het verwezenlijken van hun langgekoesterde droom.
Het wijngoed, slechts anderhalf uur ten zuiden van Napels, wordt omgeven door een landschap van zachte heuvels, diepe valleien en uitgestrekte wijngaarden en olijfgaarden, die zich weerspiegelen in de azuurblauwe golven van de Tyrrheense Zee.
Luigi en Raffaella beschouwen zichzelf als hoeders van de biodiversiteit in het gebied en putten dagelijks inspiratie uit de natuurlijke schoonheid om hen heen. Al hun beslissingen zijn gericht op het beschermen van het land en het tot uiting brengen van de unieke kenmerken van het terroir. De wijnmakerij is opgericht met duurzaamheid in gedachten, met biologische druiventeelt, het gebruik van hernieuwbare energie en regenwaterrecycling. Met een diepgaand respect voor de natuur creëren ze prachtige wijnen van lokale druivenrassen zoals Fiano en Aglianico, die uitstekend samengaan met gastronomische gerechten en het potentieel hebben om in de loop der jaren te rijpen.
De Griekse naam Klèos, wat roem of glans betekent, is gekozen voor deze wijn vanwege de nabijheid van de Griekse tempels van Paestum.
De tempels van Paestum behoren tot de meest opmerkelijke archeologische vindplaatsen in Italië. Gelegen in de regio Campanië, ongeveer 85 kilometer ten zuiden van Napels, liggen deze oude Griekse tempels in de buurt van de moderne stad Paestum, die vroeger bekend stond als Poseidonia. Wat deze tempels zo bijzonder maakt, is niet alleen hun architecturale schoonheid en historische betekenis, maar ook het feit dat ze tot de best bewaarde Griekse tempels ter wereld behoren.
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review