González Byass Néctar Pedro Ximénez is een rijke, zoete sherry uit de Jerez-regio in Spanje. Hij wordt gemaakt van 100% Pedro Ximénez-druiven en rijpt gemiddeld negen jaar in Amerikaanse eikenhouten vaten volgens het traditionele solera-systeem.
Deze sherry heeft een diepe ebbenhouten kleur en een intens aroma van honing, rozijnen, vijgen en dadels, met subtiele tonen van koffie, chocolade en drop. In de mond is hij zijdezacht en stroperig, met een perfecte balans tussen zoetheid en frisse zuren.
Néctar Pedro Ximénez is een ideale dessertwijn die uitstekend samengaat met vanille-ijs, pure chocolade en blauwe kaas. Een scheutje over ijs zorgt voor een bijzondere traktatie, terwijl de combinatie met blauwe kaas een spannend contrast biedt.
Specificaties | |
Land: | Spanje |
Regio: | Jerez de la Frontera |
Producent: | Gonzalez Byass |
Stijl: | Sherry |
Type: | Zoet |
Druivenras(sen): | 100% Pedro Ximénez |
Vintage: | Solera |
Volume: | 75cl. |
Alc %: | 15% vol. |
Allergenen: | Bevat sulfieten |
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review